miercuri, 27 august 2008

Adolescenta-Varsta intrebarilor?

Adolescenta este o perioada in dezvoltarea organismului uman, care urmeaza pubertatii si precede starea de adult.

Este cuprinsa,in general, intre 14 si 18 ani.Se caracterizeaza prin dezvoltarea fizica si neuropsihica.

E timpul in care se contureaza personalitatea.

Este o definitie rece,seaca, ce contrasteaza puternic cu focul care arde in trupurile in plina transformare, in sufletele care iau prima data contact cu dragostea, cu puterea infinita pe care ti-o da inconstienta si inocenta acestei varste.

Adolescenta este considerata varsta de aur,a marilor elanuri,a integrarii sociale, a ,,laboratorului'' personal care duce la cunoasterea de sine, de autodescoperire, de autovalorizare, a crizelor, a nesigurantei, a insatisfactiei,a viselor ,,neimplinite'', a iubirilor ,,imposibile'', a relatiilor ,,dezastruoase.

PRIETENIA IN TIMPUL ADOLESCENTEI:

Prietenia este o necesitate a sufletului si un motor al vietii.Fara prieteni traiesc numai nebunii, niciodata oamenii normali, care tanjenesc sa-si umple sufletul si inima cu o prietenie frumoasa si curata.

Insetati dupa prietenie, traim prin ea, ne hranim din ea.Prin ea ne facem vise, ne exprimam secrete, visuri si dorinte.

ADOLESCENTA SI SEXUALITATEA:

Daca iti incepi viata sexuala din curiozitate sau pentru a fi in pas cu moda, cu prietenii, trebuie sa stii ca orice activitate sexuala, indiferent daca folosesti sau nu metode de protectie , implica anumite consecinte si asumarea unei responsabilitati.

IUBIREA ESTE DOAR O PLACERE??

DA sau NU

Cu siguranta nu tot ce straluceste este aur.Nu poti cuceri viata prin astfel de salturi, prin superficialitate, prin placeri de moment.Viata cere intelepciune, un suflet puternic si o inima arzatoare.

CRIZELE ADOLESCENTEI:

Sigur ati auzit de multe ori expresia: ,,Criza adolescentei''.Criza inseamna o stare de tulburare, somatica si sufleteasca, pe care o simt atat baietii cat si fetle intre 12 si 16 ani cu aproximatie.

Criza specicifica adolescentei este una dintre cele mai mari probleme ale vietii noastre.Ne revenim dupa 2-3 ani chiar daca la unii dureaza mai mult.

Criza adolescentei este inevitabila, ne creeaza de multe ori probleme grave de ordin psihologic atat noua cat si parintilor, cat si profesorilor.

IDEALURILE ADOLESCENTEI:

Idealurile sunt cea mai subtila si mai nobila expresie a vietii.Fara idealuri nu poate exista viata adevarata acest lucru este valabil mai ales pentru adolescenta, pentru cei care se afla in apogeul potentialului si al creativitatii.

3 comentarii:

--=ValyYy=-- spunea...

era nevoie si de genul asta de subiecte .... este bine de stiut ;)

LnA205 spunea...

interesant articol:-?

LnA205 spunea...

imi place melodia:X:X